2013/05/06

Silvestre, comestible y creativo / Dawamoru



Errezeta liburu honek, baliabide silbestreen bilketa eta sukaldaritzaren arteko erlazioa proposatzen du, elikaduraren burujabetasuna eta osasun naturalaren ikuspuntutik. Gaitzespenik gabeko proposamen bat da, ilustratzen duen bidezko aldarrikapen bat.

Errezeta, ipuin eta kroniketaz baliatuz, apaltasunezko bide bat jorratzen du gure inguruan dauzkagun baliabide aberatsak ezagutarazteko biderantz. Era berritu batean, baina aintzinazko sustraietan oinarritua.

Lore, hazi, fruitak eta baso landareak jaterakoan, murgilduta gauden zoramen komertzialetik aldentzeko aparteko aukera eskeintzen zaigu. Sukaldaritza eta naturaren arteko proposamen berriak azken finean.


Se nos presenta un recetario que propone la recolección de recursos silvestres y la cocina desde los principios de la salud natural y la soberanía alimentaria. Una propuesta valiente que no protesta, una reivindicación justa que ilustra.

Entre recetas, cuentos y crónicas, este libro propone una vía humilde para aprovechar, mirando con ojos nuevos pero con una sabiduría muy antigua, la inmensa riqueza que nos rodea y que está a nuestra libre disposición cuando la reconocemos.

Al consumir flores, semillas, frutas y plantas silvestres, nos alimentamos de vida que vive al margen de nuestra locura comercial.

Izenburua:        Silvestre, comestible y creativo
Egilea:              Dawamoru
Argitaletxea:    CC Creative Commons, 2012
ISBN:                9788461620975

Azalpen gehiago

No hay comentarios: